• ···
Jeg kan ikk lide det ord - x-kone......

Ligestilling – for hvilken pris??

Måske jeg nu sætter en gang i en shitstorm?! Og så på kvindernes kampdag! Men det er netop ligestilling jeg gerne vil sætte fokus på…. For jeg kan ikke undgå at få lidt tics indimellem, når man snakker ligestilling!

kvindekamp-tegn

Jeg går ind for at man som kvinde naturligvis skal have de samme muligheder som en mand, have den samme løn, hvis man udføre det samme job, have de samme rettigheder som mænd osv SELVFØLGELIG! – MEN og det er et STORT MEN jeg har virkelig svært ved at høre, når man snakker om større virksomheder SKAL have x-antal kvindelige ledere “for ligestilling”… For hvordan kan det være ligestilling og retfærdigt at man får jobbet fordi man er kvinde? Hvad hvis en mand er bedre kvalificeret? – Er det så fair at en kvinde skla have stillingen, fordi hun er kvinde? -Og vil man som kvinde have en stilling fordi man er kvinde? Og på præcis samme måde har jeg det jo også med mænd… For lad os være ærlige – der er desværre “kvinde og mande brancher” – og jeg synes jo heller ikke en mand i en “kvindeverden” skal have en fordel bare fordi han er mand?!

Er det bare mig der får gang i mine tics, når jeg høre om “der skal være x-antal kvindelige ledere” i en virksomhed, politik, dbu og hvor man ellers høre om det?

Og don’t get me wrong! jeg vil ALTID kæmpe for kvinder, og for vi skal have samme rettigheder, samme løn osv som mændene – MEN man skal sgu også gøre sig selv fortjent til det! Personligt vil jeg ihvertfald ikke have et job pga jeg er kvinde, hvor der er en mand som er mere kvalificeret… For så er det jo egentlig kun ligestilling for ligestillingens skyld.. Hvor det er kønsbestemt men ikke hvor man bliver vurderet på erfaringer, uddannelse osv – og er det så egentlig ligestilling?

Jeg synes BESTEMT vi altid skal kæmpe for kvindersrettigheder – for SELVFØLGELIG skal vi have ret til det samme som mænd! – I skal bare ikke for

   

5 kommentarer

 • Maria

  Det tror jeg du har ret i. Til gengæld tror jeg at det er vigtigt at personlig erfaring, der alt andet lige er relativt begrænset i det store billede, ikke skal danne grundlag for en opfattelse af, hvordan tingene normalt hænger sammen. Jeg tror måske det kan være svært at afgøre hvornår der er tale om, om kvinder og mænd konkurrerer på lige fod om stillinger, der er vel ikke tale om en form for diskrimination hvor der er en leder der stiller sig op og siger: “vi ansætter helst mænd”. Personlige oplevelser hvor en kvinde vælger at fratræde sin stilling skal vel næppe være grundlaget for om der er et generelt ligestillingsproblem. Jeg er enig i, at der bør “kæmpes” på lige fod om stillinger. Det bliver der ikke nu. og det burde der gøres noget ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ikke at jeg kan forestille mig at det kommer til at gøre nogen forskel for dig, men hvordan forholder du dig til, at kvinder i skrivende stund er fuldstændigt lige så veluddannede som mænd, men at mænd fortsat besidder flere topposter – er det ikke netop et tegn på at der lige nu sidder nogen mænd i topposter FORDI de er mænd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fru Maria

   Hej Maria.

   Som jeg skriver, hvis kvinder og mænd har det samme udgangspunkt, så synes jeg naturligvis ALDRIG det skal være til kvindens “last” at hun er kvinde, kan/skal føde børn osv. – på INGEN måder! Der synes jeg bestemt der skal være ligestilling!
   MEN jeg synes ikke det skal være sådanne at der bliver dikteret hvor mange kvindelige ledere vi skal have, jeg synes vi selv skal kræve vores ret og ikke få stillinger fordi det er “dikteret” – hvis det giver mening?
   Jeg synes bare lidt vi som kvinder “taber” hvis vi får en stilling fordi nogen siger vi skal have flere kvindelige ledere… Men jeg synes da bestemt ikk det er ok, hvis en mand får stillingen FORDI han er mand – slet ikke hvis en kvinde matcher stillingen bedre!
   Nu har jeg selv både haft ledende stillinger samt haft kvindelige ledere – uden det var dikteret der skulle være kvinder i de stillinger, men fordi det var mig/dem som har været bedst egnet til stillingerne – og det må da altid være den fedeste måde at få et job på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Jeg forstår godt at du synes, at det er “federe” at få et job, hvis man ikke får det fordi man er kvinde. Men når situationen lige nu er, at mænd er stærkt overrepræsenterede i topstillinger på trods af, at de ikke er bedre uddannede, så ser jeg det som et tegn på, at kvinder forfordeles, der ER allerede en skævvridning i hvem der får stillingerne. Jeg er ikke sikker på at kvinder, i et situation hvor der er en kvote for hvor mange kvinder der skal være i bestyrelser ol., ville få stillingerne fordi de er kvinder, men simpelthen fordi de er ligeså velkvalificerede og veluddannede som mænd.
   Tingenes tilstand er, at mænd får flere topposter, det bør man gøre noget ved. om kvindekvoter er den rigtige vej frem, det ved jeg ikke. Men at få det til at lyde som om at kvindekvoter betyder at underkvalificerede kvinder stjæler stillinger fra overkvalificerede mænd, det synes jeg er at skævvride debatten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fru Maria

   Jeg forstår sagtens dit syn på det.
   Jeg har bare aldrig været i en branche eller i en virksomhed hvor kvinder ikke konkurrerede på lige fod med mændene – og kunne få jobbet lige så vel som manden.
   Jeg har så været i virksomheder hvor højtuddannet kvinder vælger at fratræde deres stilling pga familie osv. Hvilket jeg faktisk tror kan være noget af årsagen til at nogle højtuddannet kvinder vælger at sigte lavere.
   Jeg mener ikke kvinder skal stjæle stillinger fra mænd – ligesom jeg heller ikke mener mænd skal stjæle stillinger fra kvinder. Jeg mener blot vi alle skal kæmpe på lige fod.
   Vi er i bund og grund enige om at flere kvender burde få flere ledendestillinger – men hvordan det skal ske eller årsagen til det ikke er sket endnu – der er vi måske knap så enige 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan ikk lide det ord - x-kone......