Hvordan parterapi kan hjælpe dig med at forbedre dit forhold

Parterapi er et redskab, der kan hjælpe par med at forbedre deres forhold. Parterapi er ikke kun for par, der har problemer i deres forhold, men også for par, der gerne vil have et bedre og stærkere forhold. Terapi kan hjælpe par med at lære om sig selv og deres partner, og det kan hjælpe dem med at få en bedre kommunikation i parforholdet. Terapi for par er en god mulighed for par, der ønsker at skabe en endnu bedre kommunikation i parforholdet. På den måde kan man forebygge kriser eller komme eksisterende kriser til livs.

Kom ud af ensomhed med parterapi

De seneste år er ensomhed blevet en større og større trussel for danskere – også i et parforhold. Det kan skyldes, at arbejdet fylder meget i hverdagen, eller at skærmene har overtaget nogle af de stunder, der tidligere har været afsat til kærestetid. Oplever du også tegn på ensomhed i dit parforhold? Kom ud af ensomhed med parterapi, og find en måde, hvorpå I kan blive en stærkere enhed, der støtter hinanden og prioriterer hinanden på en mere synlig måde. Der er masser af gode parterapeuter, som dagligt arbejder med netop dette, og mange steder er det muligt at få en prøvesession, hvor I kan se, om I føler jer trygge og rolige ved denne parterapeut.

Hvilke problemer kan en parterapeut hjælpe med at løse?

Parterapi kan hjælpe med at løse mange forskellige problemer, der kan opstå i et forhold. Dette kan eksempelvis være kommunikationsproblemer, utroskab, jalousi eller magtkampe. Terapi er dog ikke kun for par der har store problemer, men også for par der gerne vil have et bedre og stærkere forhold. I terapien får man værktøjer til bedre kommunikation i parforholdet, og man lærer at sætte ord på sine følelser. Dette kan være en stor hjælp i et forhold, da det ofte er svært at sige, præcis hvad man føler, og hvordan man har det. Derudover lærer man også om ens egne behov og grænser, samt hvordan man bedst kan sige dem til sin partner på en måde, så de bliver forstået.

Hvordan foregår terapi for par?

Parterapi foregår typisk over flere sessioner, hvor man løbende arbejder på de emner, der har været i sessionerne. På den måde strækker terapisessionerne sig helt ind i hjemmet, hvor man altså skal forsøge at håndhæve de ønsker og forslag, som bliver diskuteret hos sin parterapeut. Tag et par sessioner med en parterapeut, og mærk efter, om der er kemi og tryghed ved denne terapeut. Hvis der er kemi, kan i fortsætte her.

Parterapi kan hjælpe jer til at forbedre jeres forhold – uanset om I oplever kriser eller vil komme tættere på hinanden.