Kom godt i gang med en sund hobby

Det kan være svært at få tid til motion i en travl hverdag. En let måde at inkorporere mere fysisk aktivitet er med en cykel. Tag den på arbejde, i skole eller ned at handle – så får du bevæget dig lidt, uden at det egentlig tager tid fra dine andre gøremål.

De fleste har en cykel, men hvis din er gammel og træls, kan det virke motiverende at købe en ny (eller nyere) cykel for at komme godt i gang med projektet. Det er ikke meningen, det skal være en sur opgave, så gør det så let som muligt for dig selv.

Pas godt på dit gode hoved

Du er dog mere udsat, når du cykler i trafikken, end hvis du kører i bil eller bus, så det er vigtigt, at du passer på dig selv. Derfor er det helt klart anbefalelsesværdigt at køre med cykelhjelm – selvom du får hjelmhår af det. For fladt hår er nok trods alt at foretrække frem for åbent kraniebrud.

Sæt en stopper for cykeltyve

Sørg for, at ingen andre render med din cykel, og lås den hver gang, du parkerer. De fleste cykler har selvfølgelig en på baghjulet, men det er en god idé at købe en cykellås, der kan bruges til at låse din cykel fast til noget – for eksempel en lygtepæl – så ingen kan flytte på den.

Gør plads til mere bagage

Bruger du din cykel til indkøb, vil du blive glad for cykelkurve. Det er nemlig både besværligt og risikabelt at køre hjem med en pose på styret eller i hånden. Cykelkurven på styret har den store fordel, at du kan holde øje med, at intet er i gang med at flygte fra sin plads i kurven. Alternativt er en rygsæk en rigtig god løsning.