Kvinder passer bedre på tænderne end mænd

Tandlæge i Silkeborg

Hvert år er der rigtig mange danskere, der tager til tandlæge. På den anden side er der også rigtig mange, der ikke tager til tandlæge, for at få undersøgt deres tænder.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser dog, at det især er de danske kvinder, der er gode til at komme afsted til tandlæge. 55 procent af landets kvinder var nemlig en tur ved tandlægen i løbet af 2020, mens tallet lød på 47 procent for mænd.

Det vidner om, at kvinder generelt er bedre til at komme afsted til tandlæge, end de danske mænd. Det kan der naturligvis være flere grunde til, men det er dog et faktum, at det er kvinder, der tilsyneladende går mest op i at komme til tandlæge.

Kvinder bruger færre penge hos tandlægen

Til trods for, at det er kvinder, der oftest er ved tandlægen, er det faktisk også dem, der bruger færrest penge på at gå til tandlæge gennem deres liv.

Det hænger naturligvis sammen med, at de sørger for, at deres tandhygiejne er i orden, og at de ved hjælp af deres årlige eftersyn kan tage huller og andre skader i opløbet, så de ikke udvikler sig til noget stort.

Vil man gerne sikre sig, at man ikke bruger for mange penge på at tage til tandlæge, skal man derfor sørge for at tage afsted til et eftersyn hvert år. Dermed kan man nemlig undgå at betale for større indgreb, som kan ende med at koste mange tusinde kroner.

Mange springer tandlægen over på grund af økonomien

En stor del af dem, der ikke kommer afsted til deres årlige tjek hos tandlægen, vælger at blive hjemme, fordi de ikke ønsker at bruge penge på det. Faktum er dog, at mange af dem ender med at bruge flere penge hos tandlægen af denne grund.

Rigtig mange har fået en forståelse af, at det er dyrt at gå til tandlæge. Det er det dog ikke, hvis det blot er et eftersyn og en rensning, der er tale om. Her kan du ofte slippe med mellem 300 og 500 kroner.

Har din tandlæge i Silkeborg flere gange sendt en invitation til et tandeftersyn, er det måske en god idé at få takket ja til det. På den lange bane kan det nemlig ende med at spare dig for en del penge.

Færre går til tandlæge

På trods af, at der er flest kvinder, der går til tandlæge, er det ikke ensbetydende med, at der er fremgang i, hvor mange danskere, der besøger tandlægen.

Siden 2007 er antallet af danskere, der sørger for at få besøgt sin tandlæge, faldet med 11 procent. Det vidner klart om, at der er færre danskere, der mener, at det kan betale sig at tage til et årligt tandeftersyn.

Det er en ærgerlig tendens, da man kun har ét sæt tænder, hvorfor det er vigtigt at passe på det. Vil man gerne undgå at skulle bruge en formue på tandkroner mv., bør man derfor ikke droppe det årlige eftersyn hos tandlægen.