Guide: Køb det rigtige køleskab

Det er ikke helt lige meget, hvilket køleskab man vælger at købe til sit hjem. Er I en stor eller lille familie, bor du alene – ønsker du særlige funktioner til dit køleskab? Der er forskellige modeller, mærker og størrelser, som afhænger meget af hjem, familiestørrelse og det generelle behov, du som køber har til dit køleskab.

Bliv klogere på, hvordan du vælger det køleskab, som passer bedst til dit hjem.

Forskellige typer køleskab

Her listes de køleskabstyper, som er mest almindelige

  • Amerikaner-køleskab: Disse er kendte for at være brede og at have funktionen: Isternings maskine i sin front. Ofte består de af både køleskab og fryser. Det er særligt velegnet til de store familier, eller de som vil have lidt ekstra luksus.

  • industri køleskab: Dette er et elegant køleskab til den store familie, og som egner sig rigtig godt til viktualierum eller bryggers. Det er altså til de hjem, der ønsker ekstra opbevaring til mange drikkevarer, lækre råvarer eller store mængder mad.

  • Fritstående køleskab: Det er ofte retro-køleskab, som står fritstående i køkkenet. Disse har beklædning både på fronten og siderne, og er ikke blot en praktik i køkkenet, men også en del af æstetikken. Du kan placere køleskabet, hvor du har lyst.

  • Kølefryseskab: Et køleskab, som både indeholder køleskab og fryser, og som er ideelt at købe, hvis du ikke har plads eller behov for den store fryser-kumme. Det egner sig både til huse (og køkkener), hvor pladsen er minimal eller til små familier.

  • Integreret køleskab: Ønsker du at køleskabet for mindst mulige opmærksomhed i dit køkken-design? Så er det integrerede køleskab løsningen for dig. Disse har ikke en egentlig front, men får en monteret køkkenlåge på og vil fungere som en helhed i køkkenet. Det er et flot design-valg – samtidigt går du ikke på kompromis med køleskabets funktion.