Døjer du med søvnproblemer?

Kender du dette:

  • Du skal tidligt op og på arbejde, så du går i seng i god tid – men alligevel kan du ikke sove.

  • Du har brændt en masse energi af gennem en lang arbejdsdag – men alligevel kan du ikke sove.

  • Du har tankemylder og tænker over, at jo mere du er vågen, jo snarere skal du på arbejde – og så kan du ikke sove.

Nikker du genkendende til noget af dette, døjer du måske med søvnproblemer. Det er et problem, som flere voksne døjer med, og hvor ville det dog være dejligt at få bugt med det! Heldigvis findes der nogle remedier, der kan hjælpe med dig til en forbedret søvn. Nogle af disse kan du læse om i denne artikel:

Søvnbriller

Det er især kunstigt lys fra TV, smartphones og computer, som kan være en af årsagerne til søvnproblemer voksne. Særligt aftentimerne, hvor du smider benene i sofaen og vender ansigtet mod tv-skærmen, kan være med til at hindre din gode nattesøvn. Men med blot tre til fem dages brug af søvnbriller, kan disse være med til at hjælpe dig med en forbedret søvn. Søvnbrillerne tages på om aftenen, og skal modvirke det blå kunstige lys, som du udsættes for.

Tyngdedyne

En tyngdedyne er en tungere dyne, end den du måske normalt kender til. Med den ekstra vægt, du har liggende oven på dig om natten, føles det som et slags kram, og du vil naturligt føle en tungere søvn, mere afslapning og dermed hjælpe på dine søvnproblemer.

Vær aktiv!

Undersøgelser viser, at de som er mere aktive i hverdagen, forbedrer sin søvn. Så husk at bevæge dig en masse i løbet af dagen. Måske du føler energien er brugt op på grund af arbejde, og det kan sagtens være grunden til dine søvnproblemer – så sørg for at få brændt krudtet af på motion.