Overvejer du at få skiftet en sølvfyldning til en plastfyldning?

Mange har fået lavet sølvfyldninger hos deres tandlæge før i tiden, da det engang var en velkendt behandlingstype. I dag er teknikkerne til tandfyldninger dog blevet udviklet en del, og sølvfyldninger er ikke længere en velanset metode, da det kan medvirke senfølger. Læs med her, hvis du overvejer at få udskiftet dine sølvfyldninger i tænderne.

Fordele ved at få skiftet en sølvfyldning til en plastfyldning

En plastfyldning er et godt alternativ til en sølvfyldning, da det har flere fordele. For det første, så er plastfyldninger mere æstetisk tiltalende end sølvfyldninger, da de ikke er synlige for andre, ligesom sølvfyldninger er. Ydermere er en plastfyldning også meget slidstærk, og der er mindre risiko for, at disse fyldninger knækker eller revner. Plastfyldninger er desuden mindre skadelige for tanden end sølvfyldninger, da de kun fjerner den del af tanden, der skal fyldes – mens en sølvfyldning typisk kræver, at lidt mere af tanden bliver fjernet for at give plads til selve fyldningen. Hvis du oplever, at der er kommet sprækker som følge af sølvfyldninger, kan dette også sættes i bero ved at få lavet plastfyldninger hos tandlæge i Søborg.

Senfølger, der kan opstå ved sølvfyldninger i tænderne

Hvis du har sølvfyldninger i dine tænder, er der forskellige senfølger, du skal holde øje med. For det første, så kan sølvfyldninger skabe en misfarvning på tanden, hvilket betyder, at den bliver grå eller sort. Dette skyldes, at sølv reagerer med syre og andre stoffer i munden, og derved ændrer farven på tanden. Dernæst kan de underskæringer, man får lavet i tænderne, forårsage revner, som i sidste ende kan medvirke, at tanden flækker, hvilket vil kræve, at du får lavet implantater eller en tandbro. Ydermere vil sølvfyldninger udvide sig, hvilket også kan forværre revner i tænderne. Hvis du oplever nogle af disse gener, er det en god idé at søge rådgivning hos en professionel tandlæge i Søborg, om hvorvidt du burde få fyldningerne skiftet.

Få rådgivning af professionelle

Det er vigtigt at få professionel rådgivning, når det kommer til fyldninger i tænderne. De vil kunne undersøge dine tænder og afgøre, om det vil være en god idé at få skiftet dine fyldninger ud med plast. De vil også kunne forklare hvilke præcise fordele og ulemper, der er i dit tilfælde, da det kan variere fra person til person. Du kan eksempelvis tage en samtale med en tandlæge i Søborg, som har den relevante viden om plast- og sølv implantater, fyldninger og tandbroer.