Kom godt gennem overgangsalderen

Den såkaldte overgangsalder er et velkendt fænomen for kvinder i alderen 45 til 55 år. Den biologiske forklaring er, at det er i den alder, æggestokkene stopper med at producere østrogen.

Det kan dog godt virke en smule abstrakt. Det er symptomerne dog langt fra, og de fleste kvinder vil opleve fysiske og psykiske gener i overgangen.

Sådan opleves overgangsalderen

Nogle af de mest normale symptomer er blødningsforstyrrelser op til den sidste menstruation, hede- og svedture. Nogle oplever desuden også tørre slimhinder og knogleskørhed. Det er med andre ord ikke en særligt behagelig periode, men hvis man er opmærksom på årsagerne, er det også langt nemmere at gøre overgangsalderen medgørlig.

Kom hedeturene til livs

Først og fremmest betyder det nemlig, at man kan ændre sine vaner. Som sagt er hedeture en af de mest almindelige symptomer på overgangsalderen. Det skyldes en ændring i kroppens hormoner, som gør dig mere følsom overfor temperaturændringer.

Ofte vil man dog kunne mærke et forvarsel, inden en hedetur kommer, og eventuelt regulere varmen eller køle sig ned på anden vise. Derudover kan stærk mad, alkohol og stress også være med til at fremkalde hedeture. Hvis man er særligt ramt, kan det derfor være en god ide at undgå den slags.

Naturlige midler mod hedeture

Heldigvis findes der også ganske naturlige midler, der kan hjælpe mod svedeture. Det gælder for eksempel naturmidlet Menoflora, der ved hjælp af rødkløver hjælper mod hedeture.
Hvis det har din interesse, kan det købes på Wellvita.dk. Når du alligevel er på siden, kan det også godt svare sig at kigge på andre lignende produkter. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis du er særligt hårdt ramt af overgangsalderen og er bange for nogle af de andre nævnte symptomer.

Det kunne for eksempel være midler mod tyndere hår, B6-vitamin  mod hormonubalancer og træthed. Knoglerne kan sågar styrkes mod knogleskørhed med D-vitamin. Alt dette er også en del af Menoflora, der er specifikt lavet for kvinder i overgangsalderen.

Forbliv positiv i processen

I det hele taget er overgangsalderen en tid med omvæltninger for mange kvinder, så kan det være rart at kunne støtte sig til kroppens generelle sundhed.
Hvad end det skyldes selve overgangsalderen eller blot alderen, kan det altså også være et godt tidspunkt at fokusere på eventuelle problemer med led, søvn eller fordøjelse.

Tag dig godt af din krop. Det fortjener den.