Brug tid med dit barn uden at udskyde hverdagsopgaverne

Er du nogensinde i tvivl om, hvilke muligheder der i bund og grund er for at spendere kvalitetstid med dit barn, samtidig med at du får udrettet noget, er du havnet det rette sted. Det kan være svært at få passet nok alenetid ind med sit barn i hverdagen, så hvorfor ikke gøre de praktiske opgaver til minder?

Tag på onlineshopping

Den første ting, der er at gøre i hverdagen, er at få købt tøj og overtøj til sit barn. De har sandsynligvis en masse i skabet og på knagerne, men indimellem er der behov for nyt pga. slid eller andet. Ved at sidde og kigge på tøj med dit barn, føler de, at deres mening tæller – hvilket den selvfølgelig også gør! Køb jakker til børn her, og lad dit barn kigge med og udtrykke, hvad de synes. På den måde lærer du ovenikøbet dit barn bedre at kende, fordi du forstår, hvilket tøjprint og hvilke farver, de bryder sig særligt om. Ved at kigge på det over nettet, får I desuden adgang til et langt større sortiment end i fysiske butikker, og I spilder ikke tid på transporten.

Udforsk den kulinariske verden sammen

En anden måde at rydde tid til mindeværdige stunder med barnet i hverdagen er under madlavningen. Dit barn kan få lov at stå i køkkenet, mens du laver mad, eller du kan lade det give en hånd med. Det kan for eksempel få lov at røre i gryden. Under madlavningen kan man snakke om alt mellem himmel og jord. Børn sætter pris på kvalitetstid, uanset hvad man laver i den. Dit barn vil tilmed få et større kendskab til mad og sundhed, hvilket vil gavne i mange andre situationer. Mad er altså både superhyggeligt og superlærerigt at være fælles om for begge parter.