Hold barnets fødder tørre og varme

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at vi i Danmark er begyndt at få flere perioder med store regnmængder, som ofte bliver leveret i form af skybrud. Regntøj og paraplyer kan beskytte hovedet og kroppen, men hvad med fødderne? De skal trods alt gå igennem vandpytter, ofte i koldt vejr. Og når det kommer til vandfast fodtøj til børn, bliver de små fusser udsat for en del mere end en stille gåtur på et regnvådt fortov. Udendørsleg i daginstitutionen, haven eller skoven kræver støvler, der både er vandtætte og varme. Løsningen er termogummistøvler.

Vigtigt med den rette størrelse

Som med alt andet tøj til børn, er det meget vigtigt at man køber den korrekte størrelse. Når det kommer til gummistøvler med for, skal man huske at overveje, hvilken typer strømper de skal kombineres med. Alt efter forets tykkelse og materiale, kan det være praktisk at der er plads til at dit barn kan iføres tykke sokker fremfor de sædvanlige bomuldsstrømper. Især om vinteren, når støvlerne skal ud i sne og frost, kan det være nødvendigt at tilføje termosokker eller striksokker i uld. Man skal dog huske at fødderne ikke må pakkes så tæt i støvlen, at de føles helt fastlåst: Dette vil forstyrre blodtilførslen til tæerne, som så hurtigt føles kolde, på trods af tykke sokker og termostøvler.

Flotte farver og funktionelle features

Termogummistøvler til børn fås i et væld af farver, der gør det nemt at vælge et par, der passer til barnets flyverdragt eller regntøj. Derudover er de ofte udstyret med en eller flere praktiske detaljer. Dette kan for eksempel være en snor i toppen af skaftet, der kan stammes til så man undgår at der kommer sne, vand med mere ned i støvlen. En anden smart ting er reflekser, der vil sørge for at barnet er synligt i mørket.