Dæk op med lækre vine fra Shiraz

Har du planer om at invitere på en lækker buffet, måske er der en helt særlig anledning, som kræver lidt ekstra, når det kommer til god mad? En god buffet, byder også på meget andet end blot en masse mad, for sammen med mad, tilhører selvfølgelig også vin. Har du brug for at byde dine gæster på en god vin, kan du med stor fordel vælge en af de mange lækre vine fra Shiraz

 

Hvor meget vin skal der til? 

Når det kommer til drikkevarer til en stor fest, kan det ofte være svært at vurdere, hvor mange flasker man har brug for. Er det eksempelvis en buffet, der skal serveres til frokost, eller er det en aftenbuffet? Samtidig er det også en god ide, at have en ide om, om det hovedsageligt er unge eller ældre mennesker der deltager. 

 

Her finder du en lille guide til, hvordan du nemmere kan finde frem til, hvor mange flasker vin du har brug for. Du har selvfølgelig altid mulighed for at justere op og ned, alt efter hvilket behov der er, når det kommer til vinen. 

 

Skal du bruge mousserende vin, for eksempel som en lille velkomstdrink, er 1 enkelt glas nok pr. person. Her vil 1 flaske række til omkring 8 glas. Når det kommer til hvidvin og rødvin, skal der ofte lidt mere til. Her vil den hvide vin, typisk kunne række til 8 glas, hvor den røde, oftest vil kunne række til 6 glas. 

 

Husk vand

Når du dækker op med vin og andre alkoholiske drikkevarer, er det altid en god ide at have karafler med vand stående på bordene. På den måde kan du sikre dig, at dine gæster får væske nok, og samtidig også sikre dig selv at dine gæster ikke kun slukker tørsten i de alkoholiske drikke.