Sådan laver du en lækker, fransk middag

Det franske køkken er populært hos rigtig mange danskere, og det er derfor fuldt forståeligt, hvis du også gerne vil eksperimentere lidt med dette i hjemmet. Men hvad er egentlig vigtigt, når du skal lave fransk mad? Og er der noget, du skal være opmærksom på, som ikke har med maden at gøre?

Ovenstående spørgsmål kan du få svar på i de følgende to afsnit af denne artikel. Det er dog vigtigt at understrege at madlavning i høj grad handler om, at du sætter dig eget præg på retterne. Du kan derfor sagtens tage udgangspunkt i nogle bestemte retter. Men det vigtigste er, at du gør det til din egen ret og laver den på den måde, som du foretrækker.

Den franske vin

Du kan først og fremmest ikke servere fransk mad uden en god, fransk rødvin. En fransk rødvin, der smager godt, er faktisk lige så vigtig som selve maden. Det kan dog være svært at vælge den helt rigtige rødvin, hvis du ikke har det store kendskab til vin på forhånd. Her kan du dog tage ind i en vinbutik, hvor du kan tale med nogle eksperter om fransk rødvin. Du kan også vælge efter en bestemt region eller et særligt navn. Der findes rigtig mange franske rødvine, så der er med garanti også en, der passer til dig og dit selskab.

De rigtige råvarer

I Frankrig går de rigtig meget op i råvarerne. Hvis du eksempelvis skal lave ratatouille, er det derfor vigtigt, at du køber nogle gode råvarer. Du kan eventuelt tage forbi en grønthandler, sådan så du får de råvarer, der er mest friske. Du bør heller ikke gå på kompromis med krydderierne. De er nemlig også rigtig vigtige for den samlede smagsoplevelse. Når de så er sagt, er det kun fantasien, der sætter grænser i det franske køkken.