En skjult insulinresistens kan muligvis være årsagen til din uimodståelige sukkertrang og besværet med at tabe dig

slik

Har du altid en sukkertrang, som er så uimodståelig, at du bare er nødt til at gå hen til de søde sager, når du er på indkøb? Har du i en længere periode prøvet at tabe dig, men rasler kiloene bare ikke af uanset, hvor meget du prøver? Så er du slet ikke den eneste, for rigtig mange mennesker, både mænd og kvinder, døjer med disse problemer. Det er frustrerende, for selvom man ved, at sukker i store mængder ikke er sundt, og man godt ved, at det ikke hjælper på ens vægttab, så kan det nærmest virke helt umuligt ikke at indtage det.

Er der noget, som hjælper på vægttabet eller sukkertrangen?

Hvis du ser, at du slet ikke taber nogle kilo, uanset hvor meget du prøver, så har du sikkert haft lyst til at give op. Det kan være forvirrende, frustrerende og deprimerende at se, at der ikke sker noget, og i nogle tilfælde kan man endda også blive ved med at tage på, selv hvis man er gået på slankekur.

Samtidig har man stadig den uimodståelige lyst til at indtage en masse søde sager, også selvom man ved, at det ikke er sundt. Hvis dette er tilfældet for dig, så har du måske en skjult insulinresistens.

Det betyder, at kroppens celler ikke reagerer, som de skal på hormonet insulin. Dette medfører, at du bliver meget følsom overfor kulhydrater, som påvirker fedtforbrændingen, og kort sagt blokerer en insulinresistens simpelthen for din fedtforbrænding, og derfor kan du ikke tabe dig.

Hvordan opstår det?

Dette kan der være flere svar på, men det hyppigste er, at det ofte kommer af mange års overforbrug af de simple kulhydrater, som blandt andet kan være brød, kager, sodavand, slik og flere ting, der ikke er gode for kroppen i store mængder.

Det kan dog også opstå på grund af din genetik, så nogle gange er det altså ikke noget, som man selv kan gøre for.

sukker

Hold øje med nogle af disse symptomer

Faktisk findes der flere symptomer, som kan være med til at vise, at du måske er insulinresistent. Som det også stod tidligere i artiklen, så kan en uimodståelig sukkertrang være tegn på en insulinresistens i kroppen.

Dette er dog slet ikke det eneste tegn, for dårlig søvn, et forhøjet blodtryk, en umættelig sult efter du har spist hurtige kulhydrater, smerter i leddene, hævede fingre og ben og en fedtophobning, der især sidder på taljen, kan alle være tegn på en insulinresistens.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du kan tabe dig og komme af med din sukkertrang, hvorfor den opstår og meget mere, så kan du tage et kig på denne side.

Det er frustrerende, men ikke umuligt at komme af med

Selvom det er surt at døje med dette problem, så må du ikke tro, at det bliver umuligt for dig at tabe dig. Der findes flere måder at tabe sig på, selvom man har en skjult insulinresistens, og selvom det kan virke svært, er det slet ikke umuligt at komme af med sukkertrangen og de ekstra kilo.