Sådan kan du selv fjerne din gellak

Det er ikke muligt at fjerne gellak med almindelige neglelakfjerner. Det er de fleste godt klar over, men det er ikke alle, der ved, hvordan man så skal bære sig ad med.

Et af de første skridt mod at få fjernet din gellak, er at have det rette tilbehør til det. Der er flere metoder, man kan bruge, men den mest almindelige løsning er ‘soak-off’, for sådan fjerner du gellak ved at blødgøre den og opløse den i en særlig type neglelakfjerner.

Du kommer dog ikke langt, hvis du ikke har det rette tilbehør. Derfor skal du på indkøb først, hvis du ikke har alle de ting, der skal bruges, for at kunne fjerne den gellak, du har fået lavet på dine negle.

Dette skal du bruge for at fjerne gellak

Der er flere ting, der er nødvendige at have til rådighed, hvis du skal fjerne gellak fra dine negle. Hvis du ikke har de følgende ting til rådighed, kan det blive svært for dig at få fjernet din gellak. Derfor er du nødt til at erhverve dig disse ting:

  • En gellak-remover, der er lavet specifikt til at fjerne gellak
  • Fnugfri wipes
  • Folie eller sølvpapir
  • Negleklips
  • Neglebåndsskubber eller rosenpind

Inden du kan give dig i kast med at fjerne din gellak, er der derfor en række ting, du skal ud at købe. Hvis du har alle de ting, der er nævnt herover, så er du klar til at give dig i kast med at fjerne det.

Sådan fjerner du din gellak

Herunder finder du en trin for trin-guide til, hvordan du fjerner gellak fra dine negle. Følger du disse trin, er du sikker på at få et godt resultat:

  1. Du skal starte med at file forsigtigt i overfladen af din gellak, så neglelakfjerneren lettere kan trænge ind i lakken og få den løsnet. Det frarådes, at du sliber den af, da du dermed kan skade dine negle.
  2. Væd herefter dine fnugfri wipes i såkaldt gellak-remover, hvorefter du placerer en wipe om hver negl. Dernæst skal du pakke neglen og fingerspidsen ind i folie eller sølvpapir.
  3. Nu skal du påføre negleklips på hver finger, som sørger for, at folien eller sølvpapiret sidder helt tæt og fast, hvilket giver din gellak-remover de bedste betingelser.
  4. Dernæst skal du blot lade det sidde i 20-30 minutter, afhængigt af, hvor godt din gellak sidder fast. Har du brugt en glitter-gellak, påført mange lag eller haft det på i flere uger, kan det være nødvendigt, at lade det sidde i op til 50 minutter.
  5. Herefter skal du fjerne folie/sølvpapir samt wipes, hvorefter du forsigtigt skal skubbe lakken af neglene med din rosenpind eller neglebåndsskubber.

Det er vigtigt, at du kan skubbe lakken af. Hvis det ikke er nemt at skubbe den af, er der behov for at bruge mere acetone og tid. Det vil sige, at du vil være nødt til at starte forfra. Giv det derfor hellere for meget, end for lidt tid på dine negle til en start.